IFS

International Featured Standards

Wij helpen u met al uw IFS vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

 • Alle benodigde aspecten geborgd in één systeem.
 • Binnen 5 min aan de slag.
 • Korte doorlooptijd.
 • Altijd up-to-date.
 • Naadloze integratie met uw andere normen / certificaten.
 • Advies op maat van onze partners.
 • Goede klantenservice.
 • Geen verborgen kosten.

Sinds 2003 is er een tegenhanger van de tot dan toe gangbare BRC-standaard. Destijds werd de IFS-standaard geïntroduceerd voor voedselproducenten voor de Europese markt en daarbuiten. Voor u als voedselproducent kan een IFS-certificering talloze voordelen bieden.

Wat is IFS

Voor deelnemers aan de voedselketen is IFS de Europese markt norm, met name voor partijen die (in)direct leveren aan retailers. In vergelijking met de BRC-certificering kent IFS veel overeenkomsten. In vergelijking met FSSC 22000 gaan de eisen voor een IFS-certificering nog een stapje verder.

Meerwaarde van het IFS-certificaat

De meerwaarde van een IFS-certificaat ligt in het feit dat u hiermee aan kunt tonen dat uw organisatie de basisvoorwaarde voor voedselveiligheid onderschrijft. De IFS certificering is een door de GFSI (Global Food Safety Initiative) erkend certificaat conform de Europese markt norm. Hiermee voldoet het aan de eisen van klanten en opdrachtgevers en draagt bij aan de verbetering van de voedselveiligheid. Deze veiligheid wordt gewaarborgd door een nauwkeurige analyse van de risico’s, de beheersing en een continue proces van kwaliteitsbewaking. 

Insteek van IFS

De IFS standaar zag in 2003 het levenslicht en geldt als tegenhanger van de BRC-standaard. Het initiatief voor de introductie van ISF lag in handen van het Duitse HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandels) en het Franse FCD ( Fédération des Entreprises du Commerce et de la Distribution).

Beide handelsorganisaties vertegenwoordigen een groot aantal Europese retailers en kunnen door hun omvang een forse eisen stellen aan de voedselveiligheid. Deze eisen zijn vergelijkbaar met de eisen van de BRC voor de Engelse markt. Het grote verschil in vergelijking met ISO 22000 is dat het bij de IFS gaat om een marktnorm en niet om een wettelijk vastgestelde norm.

IFS-normen

Voor de verschillende onderdelen in de voedselindustrie gelden verschillende IFS-normen:

 • IFS Food
 • IFS Cash & Carry / Wholesale
 • IFS Logistics
 • IFS Broker
 • IFS HPC
 • IFS PACsecure
 • IFS Food Store

 

Evaluatie Checklist

Elke norm voor de IFS-certificering bestaat net als de BRC-certificering uit een evaluatie checklist. In deze checklist zijn de intenties en eisen gespecificeerd en is er sprake van een evaluatieprotocol. Voor de certificering is er sprake van een reeks van eisen waaraan moet worden voldaan op talloze gebieden:

 • de organisatie
 • mogelijke gevaren 
 • het risicobeheerssysteem
 • het technisch management systeem
 • normen voor de productieomgeving
 • beheersing van verontreinigingen
 • personeel

 

IFS-managementsysteem

Het IFS-managementsysteem neemt een bijzondere positie in. Aan de hand van dit managementsysteem wordt de voedselkwaliteit van de geproduceerde, bewerkte of getransporteerde producten bewaakt. De beoordeling van de werking van dit systeem is een verantwoordelijkheid van de certificerende instantie. Deze zal ook de inhoud en werking van het managementsysteem in de praktijk toetsen.

Expertise inschakelen

Ook al lijkt het een hele opgave om werkprocessen en maatregelen ten behoeve van de voedselveiligheid te beschrijven, in de praktijk blijkt dat dit goed te doen is. Door het inschakelen van de juiste expertise kan het certificeringsproces vlot en soepel verlopen en plukt u er uiteindelijk de vruchten van.

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo

Meer over IFS

Wat is IFS?

Lees verder