VCA

Veiligheid Checklist Aannemers

VCA*
certificering nodig?

Klik hier voor meer informatie

VCA**
certificering nodig?

Klik hier voor meer informatie

VCA-Petrochemie
certificering nodig?

Klik hier voor meer informatie

“De eis van menig klant, kastvulling voor menig organisatie”

Om aan te kunnen tonen dat een organisatie haar beleid op veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op orde heeft, is er de VCA certificering. Jaarlijks komt er een auditor langs om te kijken of de organisatie nog aan alle eisen van de VCA voldoet. Of het nou voor de  VCA*. VCA**, VCU of VCA-P is, het VGM beheerssysteem wordt vaak gebruikt om te zorgen dat een certificering behouden of behaald wordt.

Een VGM beheerssysteem biedt veel meer potentie, en middels ISO2HANDLE is het systeem niet langer een combinatie van mappen met documenten in de kast en documenten verspreid in verschillende mappen op een computer of server.

ISO2HANDLE biedt de mogelijkheid het gehele beheersysteem bij te houden in één systeem. Wanneer het systeem gevuld is met de data van de organisatie biedt het systeem ook de mogelijkheid om notificaties te sturen naar de betrokken personen. Is het bijvoorbeeld weer bijna tijd voor een specifieke keuring, dan kan het systeem tijdig een notificatie geven. Middels een dashboard is er de mogelijkheid om per persoon, afdeling of voor de gehele organisatie een status overzicht te geven van alle zaken die nog uitgevoerd dienen te worden voor de audit. Zo kan ISO2HANDLE naast een beheersysteem ook de basis zijn van bijvoorbeeld een constant verbeterproces en eventueel een ISO certificering.

Werken met ISO2HANDLE is erg gemakkelijk en toegankelijk, aangezien er ingelogd kan worden via de eigen omgeving op internet. Het is dus geen programma dat op de computer staat, maar een systeem dat overal online toegankelijk is.

ISO2HANDLE biedt naast het systeem ook ondersteuning aan. Deze ondersteuning varieert van vragen beantwoorden en training geven tot volledige VCA begeleiding, waardoor ISO2HANDLE er voor zorgt dat het VGM beheersysteem volledig voldoet aan de eisen van de VCA en geheel klaar is voor een externe audit. Wij vullen dan het gehele systeem met de aangeleverde informatie en er kan tijdens dit proces, indien gewenst, intern iemand opgeleid worden zodat wanneer het systeem gevuld en audit ready is, iemand het daarna over kan nemen. Uiteraard is het ook mogelijk dat er tijdens de audit begeleiding geboden wordt.

Tot slot dient het systeem niet alleen het behalen/behouden van de VCA certificering te vergemakkelijken, het dient uiteraard ook wat op te leveren. De tijdsbesparing levert de organisatie een besparing op, echter is het met ISO2HANDLE mogelijk de auditor vooraf toegang te geven tot het systeem wat de duur van een audit erg kan verkorten.

Al met al dus een systeem dat tijd en geld bespaart, erg toegankelijk is, er voor zorgt dat de organisatie automatisch meer met VGM bezig is, en er constant verbeterd wordt.