ISO 9001 certificering van kwaliteitsmanagementsystemen

ISO 9001 is een wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Als je in het bezit bent van een ISO 9001 certificaat toon je aan dat je processen voldoen aan de internationale normen en laat zien dat je veel waarde hecht aan constante verbetering. ISO2HANDLE heeft ruime ervaring met ISO 9001 certificering. Je kan met behulp van onze consultants aan de slag om jouw organisatie te certificeren.

 

Waarom ISO 9001 certificering?

Wat voor organisatie je ook hebt, als uw processen wilt verbeteren, uw klanten centraal wilt stellen en zakelijk kansen wilt benutten is een ISO 9001 certificering een uitstekend hulpmiddel. De ISO 9001-norm stelt eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem. Deze norm benadrukt het belang van de wensen van de klant, kwaliteit en constante verbetering. Door het constant verbeteren van processen en prestaties, voldoet uw organisatie beter aan de wensen en behoeften van uw klanten. Dit versterkt uw concurrentiepositie, biedt nieuwe zakelijke kansen en kan uiteindelijk leiden tot meer winst. Daarnaast is het vanuit de overheid een vereiste om ISO 9001 gecertificeerd te zijn bij een aanbesteding. Iso2handle is een platform dat ondernemers ondersteund in het beheer van diverse normschema’s en wetgeving. Wij doen dit samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling relevante normen en wetgeving of over bijvoorbeeld ISO 9001 certificering.

 

Over ISO 9001

ISO 9001 certificering is geschikt voor iedere organisatie, ongeacht de branche of de grootte. Van bouwbedrijven tot producenten van medische hulpmiddelen- en dus ook voor uw organisatie. ISO 9001 stelt eisen voor kwaliteitsmanagementsystemen, waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij voldoen aan de behoeften van hun klanten. Deze norm benadrukt het belang van constante ontwikkeling en stelt organisaties in staat om risico’s te identificeren en organisatieprestaties te verbeteren.

 

De ISO 9001 norm is gebaseerd op zeven kwaliteitsmanagementbeginselen (Quality Management Principles (QMP):

 • QMP 1 – Klantgerichtheid;
 • QMP 2 – Leiderschap;
 • QMP 3 – Betrokkenheid van mensen;
 • QMP 4 – Procesbenadering;
 • QMP 5 – Verbetering;
 • QMP 6 – Empirisch onderbouwde besluitvorming;
 • QMP 7 – Relatiebeheer.

 

Doordat de basisstructuur van de standaardnormen veelal hetzelfde zijn, is het gemakkelijk om deze ISO 9001 norm naast andere managementnormen te gebruiken. Denk hierbij aan ISO 14001 en ISO 45001.

 

Certificering via ISO2HANDLE

Kwaliteit is van cruciaal belang om in de huidige wereldeconomie te kunnen opereren. Klanten zoeken naar aantoonbare kwaliteit van producten of diensten die ze willen afnemen. Daarnaast moeten leveranciers vaak laten zien dat ze voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en veiligheid. Certificering is een uitstekend middel om dit aan te kunnen tonen. Door samen te werken met ISO2HANDLE verbeter jij je kwaliteitsmanagementsystemen. Hierdoor til jij je prestaties naar een hoger niveau, speel jij in op de behoeften van je klanten en geef jij je organisatie een impuls.

 

 

Pluspunten en voordelen van ISO 9001

 • Vergroot je winst
  Door het verbeteren van de processen binnen jouw organisatie en het inspelen op de behoeften van je klanten, geeft deze certificering jouw organisatie – en de winst  – een impuls;
 • Verbeter je processen
  Door het identificeren van de verbeterpunten in je managementprocessen kan je ervoor zorgen dat deze internationaal worden geaccepteerd;
 • Verhoog de efficiëntie
  Door aan te geven waar uw processen in verbeterd kunnen worden, krijgt u inzicht over waar u kosten op kunt besparen en een efficiëntieslag kunt maken.
 • Voldoe aan de behoeften van de klant
  Door de focus te leggen op de klant, kunt u doelen stellen om aan hun behoeften te voldoen;
 • Laat zien dat u veel waarde hecht aan kwaliteit
  De certificering laat klanten, stakeholders en medewerkers zien dat u waarde hecht aan kwaliteit en continue verbetering belangrijk vindt.
 • Verbeter uw concurrentiepositie
  Een ISO 9001 certificering helpt je om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en nieuwe markten te ontginnen.
 • Breng risico’s in kaart
  ISO 9001 certificering helpt je bij het in kaart brengen van bedrijfsrisco’s en het beheren hiervan.
 • Beheer je toeleveringsketen
  Tot slot omvat de ISO 9001 ook het beheer van de toeleveringsketen en helpt je processen te verbeteren en de kwaliteit van de gehele keten te behouden.

 

Heb je vragen over ISO 9001 certificering of wil jij je volgens deze standaard laten certificeren? Neem contact op met ons. Wij helpen je graag verder.