ISO 22000

Voedselveiligheid

Wij helpen u met al uw ISO 22000 vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

 • Alle benodigde aspecten geborgd in één systeem.
 • Binnen 5 min aan de slag.
 • Korte doorlooptijd.
 • Altijd up-to-date.
 • Naadloze integratie met uw andere normen / certificaten.
 • Advies op maat van onze partners.
 • Goede klantenservice.
 • Geen verborgen kosten.

Voedselveiligheid: ISO 22000

Als ondernemer binnen de voedselproductieketen heeft u te maken met tal van strenge veiligheidseisen op het gebied voedsel. Deze zijn vastgelegd in de Codex Alimentairus. In deze codex is het resultaat van het werk van de Europese autoriteit op het gebied van voedselveiligheid. Deze autoriteit is in feite een commissie die ooit is opgericht door de NAVO en staat onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van FAO en WHO (Food and Agriculture Organization en World Health Organization). Deze wordt op haar beurt  geadviseerd door de EFSA (European Food Safety Authority).

Om te laten zien dat u als ondernemer voldoet aan de eisen uit de Codex Alimentairus, kun u zich laten certificering op basis van ISO 22000. Deze certificering is gangbaar voor elk, in de voedselketen betrokken bedrijf in Europa

Wat is ISO 22000?

Indien u als ondernemer voedsel produceert, transporteerd of verkoopt, dan dient dit te voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Aan de hand van een ISO 22000-certificering is het duidelijk dat uw product voldoet aan de gestelde eisen. Dit ISO 22000-dertificaat is niet alleen van belang voor u als ondernemer, maar ook voor uw relaties. Toeleveranciers in de voedselketen kunnen namelijk van u verwachten dat u ISO 22000-gecertificeerd bent.

Het bezit van een geldig ISO 22000-certificaat biedt een grote mate van zekerheid voor uw relaties. Men weet dat de etenswaren of grondstoffen, voldoen aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid, de vastgestelde richtlijnen en de verordeningen van de Europese commissie. Daarnaast toont u aan dat de medewerkers voldoende kennis in huis hebben én deze kunnen toepassen om de kwaliteitsnorm te handhaven in het productieproces.

Voordelen ISO 22000-certificering

 • ISO 22000 is een wereldwijd geaccepteerde norm en is de eerste, specifiek voor voedingsmiddelen, gehanteerde norm;
 • In ISO 22000 is de ketengedachte is een belangrijk uitgangspunt;
 • ISO 22000 is niet alleen geschikt voor ondernemers in de voedselketen, ook de leveranciers zoals transportbedrijven, verpakkingsindustrie en schoonmaakbedrijven, hebben hier baat bij.

ISO 22000-managementsysteem

Voor het vastleggen van de voedselkwaliteit van de relevante producten, wordt gebruik gemaakt van een ISO-22000-managementsysteem. Op basis van dit managementsysteem zal de certificerende instantie het beoordelen en toetsen in de praktijk.

In bijna alle gevallen ziet men het belang van een ISO 22000-certificering wel in, maar ziet men op tegen het beschrijven van de nodige  werkprocessen en maatregelen om de voedselveiligheid te garanderen. Het kost vaak tijd en inspanning. In de praktijk blijkt dat dit voor elk bedrijf bijzonder haalbaar is. ISO2HANDLE kan u hierbij uitstekend adviseren en begeleiding. Het resultaat is een soepel certificeringstraject waarbij de nodige aandacht is voor de praktische kant.  Op die manier kan er doelgericht gewerkt worden aan de beoogde certificering.

Wat kost een ISO 22000 certificering?

ISO2HANDLE kan u en uw organisatie op verschillende manieren ondersteunen in het certificeringstraject. Op drie verschillende manieren kan u worden bijgestaan om te voldoen aan de eisen van de ISO 22000 norm.

 1. De adviserende rol. Dit is voornamelijk het geval als u op eigen kracht de ISO 22000-certificering wilt behalen. Het voordeel bij deze methode bestaat vooral uit het gegeven dat u op deze manier veel kennis zelf vergaard. Dit kan ideaal zijn voor toekomstige situaties.
 2. Een combinatie van advies en hulp. In deze situatie gaat de bemoeienis van ISO2HANDLE iets verder. We nemen dan de rol op ons van aanjager en begeleider. In deze situatie bent en blijft u verantwoordelijkheid dragen voor de uitvoering van alle benodigde stappen.
 3. Volledige ontzorging. Het hele proces om ISO 22000 gecertificeerd te worden, kunt u ook volledig door een adviseur van ISO2HANDLE laten voltooien. Dit is vooral van toepassing als tijd een belangrijke factor is. Op die manier profiteert u optimaal van de aanwezige kennis en verloopt het hele traject soepel en doelgericht.

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo

Meer over ISO 22000

Waar gaat ISO 22000 over?

Lees verder