ISO 14001

Milieu

Wij helpen u met al uw ISO 14001 vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

 • Alle benodigde aspecten geborgd in één systeem.
 • Binnen 5 min aan de slag.
 • Korte doorlooptijd.
 • Altijd up-to-date.
 • Naadloze integratie met uw andere normen / certificaten.
 • Advies op maat van onze partners.
 • Goede klantenservice.
 • Geen verborgen kosten.

ISO 14001 is opgesteld voor elke organisatie die op zoek is naar een manier om haar verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu en haar omgeving te managen.

ISO 14001 beschrijft hoe en waaraan de organisatie moet voldoen ten opzichte van het milieu en de omgeving waarin ze opereert. Door dit te omschrijven en te monitoren wordt zichtbaar hoe de organisatie “performed” ten opzichte van de gemaakte afspraken.

Met ISO2HANDLE zorgt u ervoor dat u een consistent milieubeleid kunt voeren. De invoering van ISO 14001 zal u inzicht geven in:

 • De verbetering van uw prestaties ten aanzien van het milieu en uw omgeving;
 • In hoeverre u uw milieudoelstellingen hebt verwezenlijkt

ISO14001 is inzetbaar voor elke organisatie ongeacht haar grootte, de soort dienstverlening of het te maken product.

Graag stellen wij u voor aan….. de auteur die de inrichting en formulieren van de ISO 14001 norm in ISO2HANDLE heeft ingeregeld. Marco van Burken  heeft jarenlange ervaring met het implementeren van ISO 14001  en heeft vanuit deze ervaring ISO 14001 in ISO2HANDLE vorm gegeven. 

Als u voor deze norm kiest kunt u snel, onder begeleiding van uw eigen consultant aan de slag om uw organisatie te certificeren. U bent niet verplicht om de norm zo te gebruiken zoals deze standaard is ingericht. U heeft alle flexibiliteit om formulieren bij te maken, aan te passen en op basis hiervan uw eigen workflows in te richten en rapportages te maken.

Als u gebruik wilt maken van ISO2HANDLE voor ISO 14001 neem dan contact op met een van onze externe consultants op het gebied van ISO 14001. Zij kunnen voor u een omgeving aanvragen en/of u ondersteunen bij het implementeren van de norm. Heeft u al een eigen partner, geen probleem. Uw partner kan de inhoudelijke implementatie doen en wij ondersteunen dan bij het technische gedeelte.

ISO 14001:2015 functionaliteit

Milieumonitoring

ISO2HANDLE helpt uw organisatie bij de monitoring van alle milieuaspecten van uw organisatie. Dit doen we middels diverse formulieren, overzichten en rapportages. Mocht u zelf formulieren, grafieken of dashboards toe willen voegen dan kan dit. ISO2HANDLE doet hierin namelijk een voorzet maar als u denkt dat het anders moet dan kunt u dit aanpassen naar wat voor u relevant is.

Milieuaspecten register

Met ISO2HANDLE kunt u alle milieuaspecten binnen uw organisatie beoordelen. Minder significante milieuaspecten krijgen desgewenst een lagere waarde mee omdat ze minder relevant zijn voor uw monitoring en rapportages. Een slecht geïsoleerde ketel heeft namelijk een andere impact op het milieu dan een lekkend olievat.

Wet en regelgeving

In de ISO 14001 norm in ISO2HANDLE kunt u alle relevante wet- en regelgeving vastleggen. U kunt dit vervolgens ook monitoren zodat u altijd up-to-date bent.

Maatregelenbeheer

Met ISO2HANDLE kunt u op tal van plekken direct maatregelen toevoegen. Deze maatregelen gaan automatisch mee in de maatregelen flow en komen terug op uw dashboard. Hier ziet u direct wie wat wanneer nog moet doen, wat er al gedaan is en wat de historie is.

Daarnaast biedt ISO2HANDLE u diverse rapportages die u inzicht geven in de voortgang, status en scores van uw maatregelen.

Wilt u maatregelen uitbreiden of eigen grafieken maken? Dat kan. Met ISO2HANDLE kunt u uw formulieren uitbreiden, zelf grafieken maken en deze toevoegen aan uw dashboards.

Milieudoelstellingen vastleggen

In ISO2HANDLE kunt u al uw milieudoelstellingen vastleggen, monitoren en bijsturen. U kunt hierbij gebruik maken van maatregelen, grafieken en dashboards.

Afvalstoffen beheer

In ISO2HANDLE heeft u volledig afvalstoffenbeheer. Zo kunt u categorieën definiëren, afvalstoffen vastleggen en de procedures hieromtrent vastleggen.

U kunt deze processen en maatregelen vervolgens monitoren middels diverse maatregelen, grafieken en dashboards.

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo