CO2-Prestatieladder

Wij helpen u met al uw CO2-Prestatieladder vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

 • Alle benodigde aspecten geborgd in één systeem.
 • Binnen 5 min aan de slag.
 • Korte doorlooptijd.
 • Altijd up-to-date.
 • Naadloze integratie met uw andere normen / certificaten.
 • Advies op maat van onze partners.
 • Goede klantenservice.
 • Geen verborgen kosten.

CO2-bewust handelen

Met de toenemende zorg voor het milieu ontstaat er ook binnen ondernemingen een bewustwordingsproces. Zo worden er steeds meer initiatieven ontwikkeld die een CO2-reductie moeten realiseren. Een van de meest gebruikte instrumenten hiervoor is de CO2-Prestatieladder. Met behulp van deze tool kunnen bedrijven die door middel van aanbestedingen meedoen in een bepaald project, gestimuleerd worden om  CO2-bewust te handelen. Dit geldt zowel voor de eigen bedrijfsvoering als bij de uitvoering van projecten. In de meeste gevallen is de CO2-Prestatieladder van toepassing als het gaat om het realiseren van een energiebesparing en het efficiënt inzetten van de beschikbare materialen en energiebronnen.

 

Wat is de CO2-Prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder vindt zijn oorsprong bij ProRail. Deze onderneming heeft de CO2-Prestatieladder ontwikkeld en sinds 2009 is deze dan ook in gebruik bij aanbestedingen in de spoorsector. De effectiviteit van deze CO@-Prestatieladder bleef niet onopgemerkt en meer organisatie begonnen interesse te tonen voor de inzetbaarheid. Behalve de spoorsector, bleken ook andere sectoren baat te hebben bij het gebruik van dit instrument.

 

Uitgangspunten CO2-Prestatieladder

Bij de ontwikkeling van de CO2-Prestatieladder is gekozen voor twee belangrijke uitgangspunten:

 • De focus ligt op het eigen initiatief, praktische resultaten en innovatie;
 • Regels en voorschriften moeten dusdanig worden ingezet dat de belasting en belemmering van de onderneming minimaal is.

Het gevolg is dat de CO2-Prestatieladder ruimte biedt voor creativiteit en innovatie ten aanzien van de bedrijfsvoering en de productie. De uiteindelijke doelstelling is dat door het toepassen van de prestatieladder, bedrijven dit ervaren als een meerwaarde voor hun onderneming. De investering betaalt zich onmiddellijk terug door het realiseren van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.

 

De CO2-Prestatieladder in het kort

Samengevat komt de CO2-Prestatieladder op het volgende neer:

 • bedrijven worden gestimuleerd om de eigen CO2-uitstoot (en die van hun leveranciers) te kennen;
 • innovatie krijgt ruim baan. Bedrijven worden aangespoord om permanent nieuwe mogelijkheden te onderzoeken om de CO2 uitstoot (als gevolg van de eigen bedrijfsvoering) te minimaliseren;
 • bedrijven worden gestimuleerd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de voorgestelde maatregelen;
 • de opgedane kennis wordt transparant gedeeld;
 • collega’s, kennisinstellingen, maatschappelijke partijen en overheden worden actief benaderd om nieuwe mogelijkheden te creëren om een verdere vermindering van de uitstoot mogelijk te maken.

 

Voor wie is de CO2-Prestatieladder?

De reikwijdte van de CO2-Prestatieladder beperkt zich niet tot de keten waar Prorail en Rijkswaterstaat deel van uitmaken. Ook voor bedrijven buiten deze keten kan de CO2-Prestatieladder een duidelijke meerwaarde hebben. Inmiddels zien ook andere opdrachtgevers de voordelen en de mogelijkheden van de prestatieladder onderkend en wordt het opgenomen in het aanbestedingsproces.

 

Inzet wordt beloond

Bij het gunnen van opdrachten is het streven naar één helder en toegankelijk instrumentarium voor duurzaamheid een van de concrete uitwerkingen van de CO2-Prestatieladder. Met name bij complexe aanbestedingen is het een belangrijk instrument voor overheden en bedrijven.

Met het toepassen van de prestatieladder worden de geleverde inspanningen direct beloond door een hogere score. Het gevolg is een concreet voordeel in het aanbestedingsproces door een fictieve korting op de inschrijfprijs.

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo