BRL 5019

Wij helpen u met al uw BRL 5019 vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op op: +31(0)853011772 of start een gratis proefaccount.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

BRL 5019: kwaliteitshandboek voor Kwaliteitsborging voor het bouwen

 

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen stelt, dat een kwaliteitsborger verplicht is om een verklaring af te geven waardoor het duidelijk wordt dat het voltooide bouwwerk voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Deze wet zal op 1 januari 2021 van kracht worden.

In gewoon Nederlands komt het erop neer dat een kwaliteitsborger, het werk van een ander controleert op basis van een aantal vastgestelde eisen. Dit brengt met zich mee dat een kwaliteitsborger aan strenge eisen moet voldoen om zich zo te mogen noemen. Bedrijven kunnen echter zelf hun eigen opleveringen controleren om zo aantoonbaar te maken dat men conform het Bouwbesluit heeft gewerkt.

 

BRL 5019 als norm

De norm voor de kwaliteitsborging is BRL 5019. Op basis van deze norm kunnen organisaties zich laten certificeren zodat duidelijk is dat de onderneming kennis heeft van de eisen van het Bouwbesluit en deze ook hanteert. Een van de belangrijkste onderdelen op weg naar een certificering op basis van de norm is het opstellen van een BRL 5019 kwaliteitshandboek. Dit kan een complexe opgave zijn voor je bedrijf vanwege de aard van de materie en in veel gevallen wordt het ook als tijdrovend gezien. Op zich is die gedachtegang niet heel vreemd, ga je immers aan de gang met het opstellen, dan wordt men al snel geconfronteerd met tal van vragen:

 • Wat dient de organisatie nu wel vast te leggen en wat juist niet?
 • Wat moet er concreet getoetst worden?
 • Welke procedures zijn van belang en hoe dient hier rekening mee gehouden te worden?

Met het BRL 5019 kwaliteitshandboek van ISO2HANDLE heb je een degelijke basis in handen om zo de basis te leggen voor een gedegen kwaliteitssysteem voor jouw organisatie. Op die manier is de eerste horde genomen en kan je aan de slag met het vervolg van het certificeringstraject.

 

Voor wie is het kwaliteitshandboek bestemd

Met name organisaties die veelvuldig te maken hebben met de uitvoering van Kwaliteitsborging voor het bouwen, hebben baat bij het hanteren van het kwaliteitshandboek BRL 5019. Dit zijn in de regel architecten, constructeurs, brandadviseurs, bouwfysicaspecialisten, installatiedeskundigen, bouwadviesbureaus en kwaliteitsborgingsorganisaties. Indien je twijfelt op dit ook op jouw organisatie van toepassing neem dan contact op met ISO2HANDLE zodat je hier snel duidelijkheid over kan krijgen.

 

Procesbeschrijving en kwaliteitscontroles

De in het kwaliteitshandboek beschreven processen en werksituatie(s) zijn relevant voor de dagelijkse praktijk en bieden op die manier handvatten om de consistentie van de werkwijze te bevorderen. De helder beschreven processen zijn herkenbaar en toepasbaar en verhogen op die manier de efficiëntie van de organisatie. De methodiek zorgt ervoor dat er helderheid wordt gecreëerd zodat elke betrokken medewerker weet wat zijn of haar rol is en wat het verwachtingspatroon is. Ook zijn de controles eenvoudiger uit te voeren doordat er gebruik wordt gemaakt van objectieve criteria. Het kwaliteitshandboek biedt duidelijke richtlijnen voor een efficiënte werkwijze zodat de door opdrachtgevers aangeleverde data eenvoudig beoordeeld kunnen worden.

 

Aan de slag met het kwaliteitshandboek BRL 5019

Het kwaliteitshandboek BRL 5019 is ontwikkeld met het oog op de praktijk en behandeld alle vereiste procedures vanuit de BRL. Doordat het is voorzien van alle benodigde formulieren en schema’s in het in bijna alle situaties toepasbaar. Kenmerkend voor het kwaliteitshandboek is dat ervoor is gekozen om het systeem van kwaliteitsborging voor het bouwen aan het Bouwbesluit als leidraad te gebruiken. Alle basiseisen vanuit de BRL 5019 vind je erin terug, inclusief alle benodigde formulieren en adviezen voor de noodzakelijke controle en verbetering. Aan de hand van het kwaliteitshandboek is het eenvoudig om zelf de gewenste aanpassingen en wijzigingen door te voeren in de organisatie. Hieronder vallen de volgende zaken:

 • organogram toevoegen
 • het beschrijven en toevoegen van de projectorganisatie
 • het beschrijven in het kwaliteitshandboek van de wijze van toetsen
 • het benoemen van de juiste personen bij de juiste functies
 • het informeren van de betrokken medewerkers over het kwaliteitssysteem
 • uitvoeren van controles om te achterhalen of er volgens de vastgelegde richtlijnen wordt gewerkt.

 

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo