BRC Food

Wat is BRC certificering?

Wij helpen u met al uw BRC Food vraagstukken

ISO2HANDLE is een platform dat ondernemers ondersteunt in beheer van diverse normschema's en wetgeving. Dit doen we samen met partners die u kunnen adviseren over de invulling van relevante normen en wetgeving. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw vraagstuk? Neem dan contact met ons op op: +31(0)853011772 of start een gratis proefaccount.

Google reviews

 • Maike Korthout

  ISO2HANDLE heeft een top systeem wat flexibel in te zetten is voor elk bedrijf. Met de voorzetten die standaard in het systeem zitten, kun je als klein bedrijf op een praktische manier een managementsysteem opzetten. Het is ook mogelijk alles zelf te doen, waardoor het ook aansluit op de systemen van grote bedrijven. Daarnaast is de service en ondersteuning goed, en wordt er altijd met je meegedacht. Ik werk als partner nauw samen met ISO2HANDLE en zou dit zeker niet meer anders willen!

 • Glenn Saber

  ISO2Handle is een top systeem om mee te werken en perfect om een audit mee te behalen. Overzichtelijk, makkelijk om mee te werken en vooral de medewerking vanuit de ontwikkelaars is erg goed. Het systeem biedt zoveel potentie dat er nog heel veel moois gaat komen en het kan niet anders dan dat dit hét systeem voor de toekomst gaat zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 • A. Schroder

  Handig systeem
  Handig systeem, user-friendly, met agenda, deels ook zelf makkelijk in te richten, waardoor je geen enkele stap over het hoofd ziet en je wordt geholpen met het going-business gaan van het kwaliteitshandboek.
  Goede service.

 • W. Bommel

  Wij zijn eindgebruiker van ISO2Handle en dit managementsysteem bevalt ons tot op heden uitstekend. ISO2Handle is een veelomvattend systeem met registraties, documentatie etc. op uiteenlopende (deel)gebieden. Mogelijkheden die we in de toekomst verder gaan benutten voor ons ISO9001:2015 management systeem. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding prima en levert ISO2Handle goede support, aanrader dus!

 • Albert M

  Hands' on en betrouwbaar
  Bij ISO2HANDLE is service geen afdeling, maar het zit in hun "dna". Ik krijg steeds heel snel antwoord op vragen. Het is fijn dat de medewerkers van ISO2HANDLE zich ook na de aankoop blijven inzetten voor mijn maximale klanttevredenheid. Fijn om mee samen te werken. Sterk aanbevolen!

 • W. Bommel

  Dé manier om managementsystemen te digitaliseren!

Waarom kiezen voor ISO2HANDLE?

BRC certificering (BRC Food)

Voor voedselverwerkende bedrijven die aan de retailsector leveren is er een aparte certificering op basis van de BRC-norm. In deze norm zijn de hygiëne- en voedselveiligheidseisen vastgelegd. In de meeste gevallen komt een voedselverwerkend bedrijf niet onder een dergelijke certificering uit: deze wordt bijna altijd geëist door de grote retailers in Nederland.

Wat is BRC certificering?

De naam BRC is de afkorting voor British Retail Consortium. Deze BRC-norm bevat de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de in Nederland opererende (voedselverwerkende) bedrijven. Indien jij als ondernemer in de foodsector aan grote retailers levert, dan is de kans groot dat je relaties het BRC-certificaat verplicht stellen. Als producent of leverancier hoef je echter slechts een BRC-audit te doorlopen om voor het certificaat in aanmerking te komen. Jij kan daarmee direct aan al je relaties aantonen dat je voldoet aan de gestelde eisen.

Hoe kunt u uw organisatie voor bereiden op BRC certificering?

Een goede voorbereiding op de gewenste BRC-certificering begint met het doorlopen van het whitepaper ‘in 10 stappen naar certificatie’. In dit stappenplan wordt duidelijk uitgelegd welke stappen essentieel zijn om voor certificering in aanmerking te komen.

Voordelen van BRC certificering: 

De auditoren die de toetsing uitvoeren zijn volledig geregistreerd bij BRC en kunnen bogen op een jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Dit verzekert u van een optimale dienstverlening.

Een audit wordt altijd uitgevoerd door een geaccrediteerde instelling waardoor elk afgegeven certificaat door elke retailer zal worden geaccepteerd. Indien gewenst kan een BRC-certificering uitgevoerd worden in combinatie met een andere certificering zoals  ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS. Vooruitlopend op de feitelijke audit is het mogelijk om het managementsysteem wat je nu gebruikt te laten beoordelen, een zogenaamde proef-audit.

ISO 22000 & FSSC 22000 certificering

In de voedingsindustrie bestaat er al sinds jaren de wens om te komen tot een uniforme audit. Zowel Britse, Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse retailers hebben, naast veel andere inkopers, afzonderlijke manieren om de kwaliteit van hun leveranciers te beoordelen. Het gevolg laat zich raden: naast veel bureaucratie krijgen producenten te maken met een veelvoud aan inspecties zonder dat er sprake is van een uniforme standaard. Dit gaat gepaard met hoge kosten, een goede reden om te zorgen voor een betere afstemming en te werken aan een vereenvoudiging van het eisenpakket. Dit is dan ook de reden waarom andere zoals ISO 22000 en FSSC 22000 zijn ontwikkeld.

BRC-IOP certificering

Naast de BRC-norm is er ook een norm die toeziet op de hygiënische productie van verpakkingsmaterialen voor de voedingssector: de BRC-IOP certificering.

BRC en HACCP certificering

De BRC-certificering heeft opvallend veel overeenkomsten met die andere standaard in de voedingsindustrie:  de HACCP. Er is binnen BRC ook sprake van een risicoanalyse volgens de HACCP standaard. Bovendien moeten kritische punten ten aanzien van de voedselveiligheid (CCP’s) aantoonbaar geborgd zijn. Het verschil is echter dat BRC meer eisen stelt op andere punten waaronder de hygiëne en de bouwtechnische aspecten.  Wil je als HACCP-gecertificeerde organisatie, ook beschikken over een BRC-certificaat, dan is het van belang om ook oog te hebben voor de andere aspecten. Dit wordt namelijk in de audit meegenomen. Een BRC-audit kan desgewenst gecombineerd worden met een periodieke certificering of hercertificering voor HACCP.

Standaard in ISO2HANDLE

Al uw documentatie op één plek in de cloud

Met ISO2HANDLE heeft u altijd al uw documentatie op één plek, online en in de cloud. Al deze documentatie werkt met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft vast te leggen. Daarnaast bevat ISO2HANDLE automatisch revisiebeheer. U kunt daardoor altijd zien wat wanneer is aangepast door wie en u raakt dus nooit iets kwijt. Mist u stappen, wilt u stappen uitzetten of verbergen voor bepaalde groepen? Geen probleem, in ISO2HANDLE kunt u dit moeiteloos zelf instellen.

Al uw registraties op één plek in de cloud

ISO2HANDLE biedt alle registraties die u nodig heeft voor uw normen en of brancherichtlijnen. Wij zetten hiervoor formulieren voor u klaar. Deze formulieren zijn zeer toegankelijk op zowel mobiel, tablet als op uw desktop en werken met elkaar samen waardoor u nooit zaken dubbel hoeft in te vullen. U kunt zelf formulieren uitbreiden, aanpassen, uitschakelen of toevoegen.

Excel import & export

U kunt in ISO2HANDLE snel en eenvoudig al uw registraties importeren, exporteren en aanpassen met de Excel module. Dit scheelt tijd en geld.

Geavanceerde live rapportages

ISO2HANDLE heeft een zeer geavanceerde rapportagemodule. Hierin kunt u van ieder formulier de inhoud van alle registraties gebruiken als datapoints in tal van grafieken. Wij doen hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u zo veel grafieken maken als u wilt. Over ieder denkbare X- en Y-as met filters, diverse lijnen en historie. Deze grafieken kunt u vervolgens op uw eigen dashboards toevoegen zodat u altijd in control bent.

Al uw bestanden centraal met revisiebeheer

U kunt binnen ISO2HANDLE bestanden uploaden bij stappen, formulieren, maatregelen of andere relevante items. Dit geüploade bestand heeft zijn eigen authorisatiemogelijkheden en is vervolgens op andere plekken opnieuw te koppelen. Bestanden hebben binnen ISO2HANDLE ook eigen revisiebeheer waardoor u altijd met de laatste versie werkt.

Integraal maatregelen beheer

Op tal van plekken in uw managementsysteem wilt u de mogelijkheid hebben om maatregelen te registreren. Binnen ISO2HANDLE kan dit en kunt u live overzichten maken van welke maatregelen waar nog open staan en voor wie.

Universele workflows

Binnen ISO2HANDLE kunt u automatische workflows maken met notificaties. Zo kunt u instellen dat als er een maatregel wordt gemaakt, de toegewezen persoon hier automatisch een mail van krijgt. Zodra deze persoon de maatregel op “afgerond” zet krijgt de indiener hier bericht van. ISO2HANDLE doet hierin een voorzet maar als u het anders wilt zien dan kunt u dit instellen zoals u wilt.

Notificaties

Zorg dat uw mensen altijd up-to-date zijn met live dashboards en notificaties. U kunt zelf instellen wanneer u vindt dat er een notificatie uitgestuurd moet worden en naar wie. Bijvoorbeeld: stuur een notificatie naar persoon X, Y en Z wanneer de “status” wijzigt van een klacht naar “A” of “B”. Stuur de inhoud van deze klacht mee in de mail en laat mij de mail aanvullen met een additioneel bericht.

Geavanceerd authorisatiemodel

Binnen ISO2HANDLE kunt u accounts toevoegen voor uw medewerkers. Vervolgens kunt u mensen toevoegen aan groepen die lees- of schrijfrechten hebben op stappen, formulieren, bestanden en grafieken. ISO2HANDLE doet hier in een voorzet, maar als u het anders wilt dan kunt u dit zelf instellen.

Geavanceerd gebruikersbeheer

U kunt gebruikers één voor één toevoegen of als bulkactie vanuit Excel. Deze gebruikers kunt u in groepen plaatsen die hun eigen rechten hebben. U kunt ook accounts toegang geven voor een bepaalde periode. Dit is bijvoorbeeld handig voor externe auditors.

Tweetalig

ISO2HANDLE is volledig tweetalig. U kunt met een simpele muisklik het hele platform dus Engelstalig of Nederlandstalig instellen.

Download uw handboek

Ieder handboek dat u maakt in ISO2HANDLE is volledig te downloaden naar Word, PDF of als print. Uw links, bestanden en formulieren worden hier automatisch aan toegevoegd.

Start je gratis demo